Ditec Lackkonservering

Lackens primära funktion är att skydda den underliggande plåten från korrosion. Dessutom ger lacken bilen dess visuella lyskraft. Lacken utsätts dagligen för påverkan från solen, trafiken, nederbörd, mekaniskt slitage m.m. som gör att ytan mattas och smutsen lättare får fäste. Detta ökar risken för rostangrepp och ger bilen ett tråkigt utseende. För att förhindra detta bör man regelbundet vaxa bilen eller lägga på ett lackskydd som skyddar lacken under lång tid.

Bilens lack består av små porer och är ömtåligare än man tror. Bilen utsätts dagligen för en mängd påfrestningar som regn, salt, snö, smuts, surt nedfall, insekter, mekanisk nötning och solljus m.m. Förseglas inte lacken med lackskydd eller vax(2ggr om året) kommer dessa påfrestningar göra att lacken bryts ner. En Ditec behandling gör dessutom att lacken blir mer smutsavvisande, får en hårdare yta, lättare att tvätta och behöver aldrig mer vaxas. Bilen blir blankare än om den inte behandlas.

 • Ditec Lackkonservering är ett långtidsverkande lackskyddssystem för nya eller nyare bilar. Det är väl beprövat och testat av statens provningsanstalt.
 • Ditec Lackkonservering utförs i 5 steg som består av förrengöring,djuprengöring,aktivering och slutligen konservering.
 • Ditec förstärker och förseglar lacken, rostskyddar och bevarar glansen. Om bilen är ny eller max 12 månader så inkluderas ett 6 årigt garantisystem.
 • Ditec Lackkonservering är i praktiken lika effektivt på äldre bilar som på nya.

Glasbehandling

Glasbehandling är ett unikt skydd för bilens rutor. Fördelarna är att rutorna blir mycket lättare att hålla rena från insekter, smuts och trafikfilm. Dessutom minskar reflexerna vi mörkerkörning. Studier i USA har visat att reaktionstiden vid körning i regn minskar med 25% om rutan är behandlad med glasbehandling. Skyddet ska inte förväxlas med liknande produkter med kort hållbarhet. Glasbehandling arbetas in i glaset. Regndropparna glider också av rutan vid körning i högrehastigheter. Det gör att vindrutetorkarna inte behöver användas lika ofta.

 • Bättre sikt
 • Enklare rengöring
 • Lättare att skrapa bort is
 • Ökad reaktionstid
 • Mindre reflexer vi mörkerkörning

Fälgbehandling

Aluminiumfälgar utsätts för mycket smuts från vägarna och bromsbeläggen avger sot som lätt bränner in fälgen.

Först rengörs fälgarna ordentligt och torkas. Sedan appliceras vår fälgbehandling som skapar en hård hinna som gör att salt, bromsdamm och annan smuts inte fäster lika bra.

Textilimpregnering

Textilimpregnering kapslar in fibrerna så att smuts och eventuellt spill inte tränger ner i tyget utan lätt torkas upp med vanlig trasa. Alla textilsäten kan behandlas. Till skinn och läder har vi en liknande behandling. Bäst är att impregnera sätena när de är nya. Har textilen hunnit bli smutsig bör man göra en klädseltvätt först för att få bästa hållbarhet.

 • Smutsavvisande
 • Lätt att rengöra
 • Absorberar ej vätska
 • Lång hållbarhet

Läderbehandling

Lädersäten behöver underhållas precis som alla andra läderprodukter. Klädseln tvättas med ett milt rengöringsmedel. När lädret är torrt skyddas läderklädseln med vår konservator. Medlet återställer lädrets naturliga egenskaper, förhindrar sprickor och impregnerar.

Polering & Vaxning

Karossen avfettas med ett miljövänligt alkaliskt avfettningsmedel. Bilens utsida handtvättas sedan med ett effektivt bilschampo. Hela bilen högtrycksspolas. Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick. Repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. 

Kemtvätt/Klädseltvätt interiör

Smutsig och fläckig klädsel rengörs med hjälp av en hetvattentvätt. Tvättvattnet upphettas till ca. 85° för att bakterier och kvalster ska dödas. Speciella smutslösande medel används.

Luktsanering

Dålig lukt i bilen kan avlägsnas genom att bilen foggas. Det innebär att vi gasar hela bilen med bakteriedödande medel. Vi anpassar gasen efter vilken lukt som ska neutraliseras. Utmärkt mot rökdoft, mögel, djur, matrester m.m. Vid svårare nedsmutsning bör bilens interiör klädseltvättas före behandlingen.

Renovering av strålkastare

Renovering av strålkastare
Istället för att köpa nya strålkastare som kostar mycket pengar kan du nu renovera dina gamla för en mycket lägre kostnad. Slitna och gulnande plaststrålkastare går att återställa genom att man noggrant rengör plasten, polerar bort repor och beläggningar och sedan förseglar ytan. Skyddet som läggs på är baserat på nanoteknik och skyddar gamla såväl som nya strålkastare under lång tid. På detta sätt förbättras ljusstyrkan och trafiksäkerheten ökas.  Renovering av strålkastare film

Utvändig tvätt

Bilen avfettas och högtrycks spolas, alla ytor schamponeras, däck och fälgar tvättas, sen sköljs bilen av och torkas med siliconskrapa och sämsskinn.

Invändig rengöring

Bilen dammsugs invändigt och i bagageutrymmet. Fönsterna putsas och instrumentpanel och övriga plast- och gummidetaljer görs skinande rena. Syftet är att hela kupén ska kännas fräsch och att nybilskänslan kommer tillbaka. Har du fläckar på säten eller andra textilier kan man tilläggsboka klädseltvätt/kemtvätt.

Motortvätt

Motorn avfettas samt högtryckspolas, därefter tvättas den med schampo och borste. Alla plast detaljer får en blank och smutsavvisande yta.

Montering av solfilm

Solfilm skyddar mot värme, skadlig UV-strålning och insyn. Vår specialutbildade personal hjälper dig att tona rutor med marknadens bästa solfilm.

Vi har  solfilm i flera olika toningar. Vår ljusaste film är nästan helt transparent men stoppar ändå femtio procent av solens värmestrålning. Värme i bilen upplevs ofta besvärande för åkande och husdjur i bilen. Olika mörkhetsgrader på  solfilmen framhöjer bilens visuella framtoning.  Vi har t.ex. marknadens mörkaste solfilm som effektivt skyddar både mot värme och insyn.

 

Riktning av bucklor

Mindre bucklor på bilen tex dörruppslag. kan riktas genom att man masserar ut dem från insidan. Fördelen är att originallacken behålls och man slipper vara av med bilen länge. Behandlingen tar ett par timmar och kostar bråkdelen av vad en omlackering skulle göra.

Avancerad sanering

Vad innebär saneringsarbeten?

När vi sanerar en bil kan det det gälla allt från en utspilld läskflaska till ett totalt mögelangrepp i hela kupéutrymmet. Det är viktigt att härleda vad som orsakar lukten/obehaget och hur man löser problemet på bästa sätt. Källan till problemet måste bort för att kunna få ett bra resultat. För att sedan helt kunna bryta ner de organismer/lukter som finns i bilen måste bilen behandlas med rätt kemikalier. Tyresö Bilvårdscenter är specialister på sanering har genomgått utbildning och har utrustningen och kemikalier för att lösa alla de vanligaste problemen. Gör man inte saneringen på rätt sätt riskerar man att inte få bort obehaget och arbetet måste göras om.

Några exempel på händelser som krävt saneringsarbeten i bilar:

 • Hunden/katten har förorenat
 • Någon har rökt i bilen
 • Bilar i garage vid bränder
 • Mögel i kupéutrymmet
 • Du spiller något som är svårt att avlägsna och som luktar illa
 • Dålig lukt i allmänhet

Hyr en Husbil

Nu finns även möjligheten att hyra en husbil av oss! Husbilen har en dubbelsäng baktill över det stora garaget, men man kan även använda sittgruppen till sovplats där en vuxen eller två barn kan sova. spis, kylskåp/frysfack och toa med dusch finns också. Får köras med vanligt B-körkort! Byte sker måndagar 09:00 & 15:00 och fredagar 09:00 & 13:00. Städning (1000:-) efter ingår i hyrpriset 

 

Övriga tjänster

 • Lackstiftsbättring av stenskott etc.
 • Däckskifte
 • Bilvårdsprodukter
 • Dieselbox optimering
 • Presentkort!